ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ГОЛДЕНЩАЙН ООД

Голденщайн ООД (“Голденщайн”, “Ние”) е администратор на лични данни. Ние се отнасяме изключително отговорно към всички лични данни, които ни предоставяте за целите на нашата дейност. Създали сме тази политика за защита на личните данни (“Политиката”), за да уведомим своите клиенти и потребители за всички видове лични данни, които събираме чрез нашия уебсайт https://www.goldenstein.bg/ и начина, по който ги обработваме и съхраняваме, в съответствие с приложимото национално и европейско законодателство.

Ние събираме Ваши лични данни единствено във връзка с (i) Вашата регистрация в нашия уебсайт, (ii) издаването на сертификат за успешно завършен онлайн курс, (iii) използването на нашия уебсайт и (iv) изпращането на нашия бюлетин, само ако изрично сте се съгласили с това по указания на уебсайта ни начин.

КАКВИ ДАННИ СЪБИРАМЕ И КОЛКО ВРЕМЕ ГИ СЪХРАНЯВАМЕ?

Регистрация
За да се регистрирате за нашите онлайн курсове през онлайн платформата на нашия уебсайт, ние се нуждаем от Вашите: име, фамилия, имейл адрес и телефонен номер за да осъществим контакт с Вас във връзка с направената от Вас регистрация.

Ако се регистрирате като потребител ние пазим всички заявени от Вас лични данни, описани по-горе. Освен тези данни, съхраняваме и информацията за извършването на самата регистрация (като дата, час, IP адрес).

Ако с акта на регистрацията си изразите и Вашето съгласие да получавате нашия бюлетин на своя имейл адрес, то изразеното Ви съгласие също се съхранява от нас с цел проследяване на неговата валидност и докато не откажете получаването на бюлетина по указания от нас лесен начин.

Освен където изрично сме упоменали срокове за съхранение на Вашите данни в тази Политика, съхраняваме останалите лични данни за такъв срок, какъвто е необходим за спазване на правните, регулаторни или вътрешни изисквания. Освен това, ние обработваме и съхраняваме данните от регистрацията Ви (а) докато са ни необходими с оглед целите на нашата дейност, както са описани в тази Политика или (б) докато Вие не промените и/или изтриете всички и/или част от Вашите данни. Съответно, ако оттеглите съгласието си за получаване на нашия бюлетин, то ние ще отразим това Ваше желание и няма да използваме Вашия имейл за тази цел, като ще продължим да го съхраняваме, заедно с другите Ви данни, за останалите ни цели, както са изброени тук.

В случай на правен спор или във връзка с друга нужда от защита на интересите на Голденщайн и/или при наличие на законово задължение е възможно да съхраняваме (част от) данните Ви и за по-дълъг срок до приключване на съдебното производство, защитата на интересите ни или изпълнение на законовите изисквания. Молим да имате предвид, че без изброените по-горе данни системите за контакт с Вас не могат да функционират и ние не можем да осъществяваме нашите услуги спрямо Вас.

Допълнително и доброволно предоставени от Вас лични данни, извън изисканите от нас, не се съхраняват и не се обработват по никакъв друг начин, като се изтриват по най-бързия начин.

Уебсайт
Хостинг услугите за нашия сайт се осъществяват от superhosting.bg, които са наш обработващ данните в този случай. Те имат достъп до Вашите данни въз основа на договор за обработка на данни, надлежно сключен с нас. Това гарантира, че Вашите данни се обработват и третират от тях със същата отговорност и грижа, каквито полагаме ние за тези данни.

Когато посещавате нашия уебсайт, ние се нуждаем от стандартна информация за интернет дневника си (лог) и подробности за моделите на поведение на посетителите. Правим това, за да открием информация, като например броя на посетителите в различните части на уебсайта. Ние събираме тази информация по начин, който не идентифицира никого. Ние не правим никакви опити да установим самоличността на посетилите на нашия уебсайт, като използваме данните, събрани по този начин. Не асоциираме никакви данни от дневника, събрани от нашия уебсайт, с информация за
лична идентификация от който и да е източник.

Освен горното уебсайтът ни използва логове свързани със сигурност, техническа поддръжка, развитие, сървърни логове и др. Една част от тях могат да съдържат информация като IP адрес, URL, браузър, устройство. Във всички случаи такава информация се съхранява по начин, който да затруднява Вашето идентифициране.

Имайте предвид, че нашият уебсайт може да съдържа връзки към други уебсайтове. След като обаче сте използвали вече тези връзки и сте напуснали нашия уебсайт, трябва да знаете, че нямаме контрол върху тези други уебсайтове. Поради това не можем да носим отговорност за защитата и поверителността на каквато и да е информация, която предоставяте, докато посещавате такива уебсайтове, тъй като тези уебсайтове не се уреждат от настоящата Политика на Голденщайн.

Ако на нашия уебсайт изразите Вашето съгласие да получавате нашия бюлетин на своя имейл адрес (без да сте регистрирани отделно), то изразеното Ви съгласие и предоставения имейл се съхраняват от нас с цел проследяване на неговата валидност и докато не откажете получаването на бюлетина по указания от нас лесен начин.

Съхраняваме получените данни по отношение на нашите маркетингови услуги на платформата на MailChimp. Те са сертифицирани по Privacy Shield (това е механизъм за спазване на изискванията за защита на данните при прехвърляне на лични данни от Европейския съюз в Съединените щати) и осигуряват редица инструменти за сигурност. За повече информация, моля, посетете разяснителната страница на MailChimp.

Facebook, YouTube, Instagram, LinkedIn, Xing
Бихме искали да Ви обърнем внимание, че използваме следните платформи за текстово и видео- споделяне – Facebook, YouTube, Instagram, LinkedIn, Xing. По тази причина на уебсайта ни са интегрирани бутони за споделяне към тях. Бутоните за споделяне можете да разпознаете по съответното лого. Всички бутони за споделяне са настроени в съответствие с изискванията за защита на личните данни. Единствено когато кликнете върху съответния “бутон за споделяне” на този уебсайт, се установява пряка връзка между вашия браузър и сървъра на оператора на съответната социална мрежа. Според операторите на тези платформи не се събират лични данни от тях без кликване върху съответния бутон за споделяне. Само при регистрирани членове се събират и обработват такива данни, включително и IP-адреса. Ако не искате Вашето посещение на нашия уебсайт да бъде свързано със съответния потребителски профил, моля, излезте от потребителския си профил в съответната платформа.

Ние използваме тези платформи за поддържане на връзка с нашите клиенти, но те нямат за цел да обработваме Ваши лични данни, нито имаме достъп до такива. Въпреки това е полезно да се запознаете с политиките за защита на личните данни на тези платформи, за да бъдете информирани какви Ваши данни се обработват от тях. Повече информация за отделните платформи Ви предлагаме тук:

Можете да ни намерите във Facebook. Бихме искали да посочим, че не получаваме никаква информация за съдържанието на предаваните данни, както и за тяхното използване от Facebook. За повече информация вижте политиката за лични данни на Facebook. Имайте предвид обаче, че използваме Facebook Pixel (виж по-надолу).

Нашият уебсайт използва плъгини от уебсайта на YouTube на Google. Когато сте влезли в профила си в YouTube, активирате YouTube да картографира поведението Ви за сърфиране директно в личния Ви потребителски профил. Можете да предотвратите това, като излезете от профила си в YouTube. За повече информация вижте политиката на YouTube.

Можете да ни намерите и в Instagram, където Ви информираме за нашите предлагани услуги и новините около нас. Във връзка с данните, които тази платформа обработва, можете да се запознаете с нейната политика за защита на личните данни тук.

Плащане по банков път
При заплащане на услугите по банков път, данните за кредитната/дебитната Ви карта или банковата Ви сметка, както и някои други данни, също могат да бъдат изискани и обработени, за да можете да извършите плащане. Тези операции се извършват в съответствие с приложимите закони за защита на личните данни, като ние препоръчваме да се запознаете с конкретните политики за защита на личните данни на отделните компании, налични на техните официални сайтове.

При извършване на плащане и издаване на фактура Голденщайн използва Вашите имена за целите на нашето счетоводно отчитане. Съхраняваме фактурите на основание чл. 12 от Закона за счетоводството.

ЗАКОНОВА ОСНОВА ЗА ОБРАБОТКА НА ДАННИ

Ние събираме Вашите данни, когато се регистрирате в уебсайта на Голденщайн въз основа на договорните ни отношения с Вас.

Регистрацията на нашия уебсайт и предоставянето на данни ни позволява да Ви помогнем да поддържате връзка с нас, както и да не въвеждате данните си отново и отново при закупуване на нова услуга. Това е наш легитимен интерес.

Ние събираме Вашия имейл адрес, за да Ви изпратим нашия бюлетин, както е описано по-горе, въз основа на Вашето предоставено съгласие за това.

Наш легитимен интерес е да получим Вашата лична информация, автоматично събрана от използването на нашия уебсайт. В противен случай няма да можете да използвате (функционалностите на) нашия уебсайт.

ДОСТЪП ДО ДАННИ НА ТРЕТИ ЛИЦА-ПОЛУЧАТЕЛИ

Голденщайн не дава достъп и не прехвърля Вашите данни на трети лица, с изключение на посочените по-долу наши “помощници” в технологичното осъществяване на връзката с Вас и предоставянето на нашите услуги (както е описано по-долу – като например superhosting.bg, Google Аналитики, MailChimp,reCaptcha и Facebook). Те ни дават възможност да осигуряваме изпълнението на нашите услуги към Вас.

Ако е законосъобразно и съгласно нашия легитимен интерес е възможно да предоставим Ваши данни и на нашите правни, ИТ или други консултанти за конкретен случай, за определено време, необходимо за осъществяване на консултацията и само ако действително е необходимо.

ТРАНСФЕР НА ДАННИ

Голденщайн не прехвърля Ваши данни извън рамките на ЕС и/или Европейското икономическо пространство. Сървърите на нашия уебсайт се намират на територията на България.

По отношение на например Google Аналитики, MailChimp, Facebook Pixel и reCaptcha, които е възможно да съхраняват (макар често фрагментарно и/или без да може данните да Ви идентифицират) Ваши данни на територията на трети държави (например САЩ), ние сме се отнесли отговорно към нашето партньорство с тях и сме се запознали с техните политики за защита на личните данни и начините, по които те осигуряват пропорционалните и необходими технически и организационни мерки в тази връзка.

БИСКВИТКИ; СЪБИРАНЕ И ОБРАБОТКА НА КОМУНИКАЦИИ И ДАННИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО

“Бисквитките” (cookies) са малки текстови файлове, които се поставят на вашия компютър от уебсайтовете, които посещавате. Те са широко използвани, за да могат уебсайтовете да работят или работят по-ефективно, както и да предоставят информация на собствениците на уебсайта. Бисквитките, които се използват от нашия уебсайт са необходими, за да можем да осигурим и подобрим нашите услуги и да останем конкурентни. “Бисквитките” не се споделят с трети страни.

Повечето уеб браузъри позволяват да се контролират бисквитките чрез настройките на браузъра. За да научите повече за “бисквитките”, включително как да видите какви бисквитки са били настроени и как да ги управлявате и изтривате, посетете: www.allaboutcookies.org.

“Бисквитки” на нашия уебсайт
За да направим нашите уебсайтове привлекателни за посетителите и да позволим използването на определени функции, ние също използваме “бисквитки” на различни страници. Те ни позволяват да възстановяваме информация за клиентите ни и потребителите на уебсайта ни, като ги идентифицират и позволяват проследяване на действията им, Интернет страниците, които посещават, хипер-връзките, които използват, информацията, която ползват и записват и други. Повечето от “бисквитките”, които използваме, се изтриват в края на всяка сесия на браузъра.

Другите “бисквитки” остават на крайното Ви устройство и ни позволяват да откриваме браузъра Ви следващия път, когато посещавате уебсайта (постоянни “бисквитки”). Можете да настроите браузъра си, за да Ви информира, когато “бисквитките” се пазят, за да можете да решите дали да приемате някой “бисквитки” отделно или никога да не приемате “бисквитки”. Трябва да имате предвид обаче, че ако решите да не приемате “бисквитки”, функционалността на нашия уебсайт може да бъде ограничена.

“Бисквитки” на трети страни
Възможно е нашият уебсайт да използва функции от други уебсайтове, които могат да оставят “бисквитки”. Това са “бисквитки” на трети страни и не можем да ги блокираме или предотвратим, без да премахнем функцията от нашия уебсайт. За информация относно тези “бисквитки” ще трябва да проверите уебсайта на инициатора за техните правила за “бисквитки”.

Информация за Google Аналитики
Нашият уебсайт използва Google Аналитики за наблюдение и отчитане на използването на уебсайта ни, като например броя посетители на уебсайта, търсените фрази, които са били използвани, посещаваните страници на уебсайта и времето, прекарано на уебсайта. Събраната статистика е необходимо условие, за да осигурим и подобрим нашите услуги и да останем конкурентоспособни. Бисквитките не идентифицират потребители, нито свързват вашия IP адрес с информация, която може да бъде идентифицирана лично. Тези “бисквитки” се използват за събиране на информация за това, как посетителите използват нашия уебсайт. Ние използваме тази информация, за да съставим отчети и да ни помогне да подобрим уебсайта. “Бисквитките” събират информация в анонимна форма, включително броя посетители на уебсайта, откъдето
посетителите са посетили уебсайта и посещаваните от тях страници.

За повече информация вижте тук. За да се откажете от проследяването чрез Google Аналитики във всички уебсайтове посетете този сайт –
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Информация за reCAPTCHA
Използваме услугата reCAPTCHA, предоставена от Google Inc., за да защитим подадените от Вас данни чрез регистрационните форми на този уебсайт. Този плъгин проверява дали въведените данни са от човек или автоматизирана програма (робот), за да предотвратите (зло)употребата на определени функции на уебсайтовете от спам ботове. Това изисква изпращането на IP адреса и евентуално други данни, изисквани от Google за услугата Google reCAPTCHA. За тази цел Вашите данни ще бъдат съобщени на и използвани от Google. Вашият IP адрес обаче преди това се съкращава от Google и
като такъв е анонимен. Само в изключителни случаи пълният IP адрес се предава на сървър на Google в САЩ и се съкращава там. От името на оператора на този уебсайт Google ще използва тази информация, за да оцени използването на тази услуга. IP адресът, предоставен от reCaptcha от вашия браузър, няма да бъде обединен с други данни от Google.

Това събиране на данни е предмет на правилата за защита на данните на Google (Google Inc.). За повече информация прегледайте правилата за поверителност на Google. С използването на услугата reCAPTCHA Вие давате съгласието си за обработване на Ваши данни от Google по начина и за целите, посочени по-горе

Информация за Facebook Pixel
С Ваше съгласие* използваме “пиксела за действията на посетителите” на Facebook Inc. в рамките на нашето присъствие в интернет. Можем да го използваме, за да проследим действията на потребители, които са видели или кликнали върху реклама във Facebook. Това ни позволява да проследяваме ефективността на Facebook рекламата за целите на статистическите и пазарни проучвания. Събраните по този начин данни са анонимни за нас, т.е. не виждаме личните данни на отделните потребители. Тези данни обаче ще бъдат съхранявани и обработени от Facebook, което ще Ви бъде съобщено, доколкото ни е известно. Facebook може да свърже тези данни със своя Facebook акаунт и да използва своята собствена реклама, в съответствие с политиката на Facebook за използване на данни. Вие можете да предоставите възможност на Facebook и неговите партньори за показване на реклами във и извън Facebook. За тази цел на компютъра Ви може да се съхранява и “бисквитка”.

Можете по всяко време да оттеглите съгласието си, като ни пишете за това на contact@goldenstein.bg.

*Това съгласие може да бъде заявено само от потребители на възраст над 16 години.

СИГУРНОСТ НА ИНФОРМАЦИЯТА
Ние се ангажираме да гарантираме, че информацията, която ни предоставяте е защитена. За да се предотврати неоторизиран достъп или разкриване на информация, ние сме въвели подходящи физически, електронни и управленски процедури за защита и съхраняване на информацията, която събираме онлайн. Внедрили сме и подходящи технически и организационни мерки, за да бъдат запазени сигурността на данните и по-специално за защита на Вашите лични данни от рискове. Тези мерки се поддържат винаги актуални.

ВАШИТЕ ПРАВА
В законоустановените граници и условия Вие имате право да поискате от нас информация за, копие, достъп до или изтриване на Вашите лични данни, както и ограничаване на обработването, което се отнася до Вас. Можете да правите възражения срещу обработването на данните. Имате право на информация и коментар относно автоматизираното обработване на Вашите данни, в случаите, в които и ако използваме такова, за което ще бъдете надлежно уведомени.

В случай че не сте успели сами да коригирате данните си по посочения от нас начин на нашия уебсайт, можете също така да поискате от нас да коригираме или премахнем всяка информация, която смятате за неточна.

За което и да е от горепосочените искания, моля, изпратете описание на съответните лични данни на следния имейл адрес: contact@goldenstein.bg. Може да изискаме допълнителни доказателства за самоличност, за да защитим личните Ви данни от неправомерен достъп.

Ако имате някакви притеснения относно това, как личните Ви данни се обработват от нас или ако искате да подадете оплакване относно начина, по който ги обработваме, можете да се свържете с нас, за да изискате информация – Голденщайн ООД, имейл: contact@goldenstein.bg.

Ако не сте удовлетворени от нашия отговор или смятате, че не обработваме личните Ви данни в съответствие със закона, можете да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни (https://www.cpdp.bg/).

ИЗМЕНЕНИЯ
Тази Политика е последно актуализирана през м. април 2019 г. Можем да правим изменения в нея, за да спазим приложимия закон за защита на данните. Oт време на време проверявайте Политиката за промени. Тя е винаги достъпна за Вас на лесно и видимо място на нашия уебсайт. Всяко изменение по Политиката ще се прилага от датата, на която е публикувано на уебсайта.